im_H1_paw

Werkwijze

Indien u van mijn hondenuitlaatservice gebruik wil gaan maken, dan zal ik om te beginnen langs komen voor een kennismaking met u en uw hond. Als dit klikt, dan neem ik de hond graag mee voor een kosteloze proefwandeling. Zo kan ik beoordelen of de hond zich prettig voelt in de bus en in de roedel.

Sinds 15 juli mogen we nog maar met 3 honden tegelijk lopen in de gebieden van het Goois Natuurreservaat, daarom wandelen we nu 4x per dag met kleine groepjes.

In de professionele bus is goede ventilatie aanwezig middels een dakventilator. Er zijn 6 benches, geschikt voor kleine, middelgrote en grote honden. Daarnaast is er nog een grote ruimte voor de zeer grote honden, of de honden die een bench niet prettig vinden en waarvoor het niet nodig is om ze apart te plaatsen bij het vervoer. Voor elke hond wat wils bij De Hilversumse hondenuitlaatservice! De grote ruimte en de benches zijn voorzien van een antislipvloer. In de benches liggen handdoeken en dekens, waarmee ik ook het ergste vuil van de hond zal poetsen alvorens hij weer thuis is. Voor na de wandeling is er water in de bus en natuurlijk een koekje bij het thuisbrengen.

De honden zitten maximaal 30 minuten in de bus, waarna ze fijn mogen uitrazen in het bos of op de hei. Ook het thuisbrengen duurt weer maximaal een half uur.

Ik wandel graag in verschillende losloopgebieden, rondom Hilversum. Dit houdt het voor de honden ook spannend en afwisselend! Klik hier voor een overzicht van de wandelgebieden.

Voor het wandelen is het van belang dat de hond los mag, gesocialiseerd is, geënt is en luistert naar de primaire commando’s.

Het is voor de honden belangrijk dat zij vrij kunnen rennen, om hun energie kwijt te raken, maar ook om hun plek in de roedel te kunnen vinden.

Laat u de hond minimaal een uur voorafgaand aan de wandeling eten, zodat hij geen last van zijn maag krijgt?

Welke honden mogen er mee?
Helaas zijn niet alle honden geschikt om mee te gaan in de roedel.

Dit kan zijn door de leeftijd (te jong of te oud), door loopsheid, doordat ze niet sociaal zijn naar andere honden, doordat ze niet los mogen of omdat ze ziek of zojuist geopereerd zijn.